Ta bilder av soloppgangen

with Ingen kommentarer

SoloppgangDinfotoside1Fotografering av soloppganger virker mye mer sivilisert i sommer halvåret. Det er vanligvis ikke altfor kaldt tidlig på morgenen, det er få mennesker ute, og selvfølgelig er det fantastisk lys.

Det eneste som taler imot å bedrive denne hobbyen på denne tiden av året, er at soloppgangen kommer så grusomt tidlig.

Du trenger fortsatt å planlegge nøye på forhånd. Her skal vi komme med noen landskapsfotograferingstips for fotografering ved daggry.

Du må sørge for at du befinner deg på stedet, og er ferdig med å stille opp gode 30 minutter før selve soloppgangen. Ofte kan gløden i tiden rett før daggry være mer fargerik enn soloppgangen i seg selv.

Siden en fantastisk soloppgang er en flyktig opplevelse, må du være sikker på å spikre eksponeringen.

Det kan være en god ide å bruke et gradert ND filter når du fotograferer mot soloppgangen for å hindre at himmelen blir overeksponert.

Hver gang du fotograferer direkte mot lyset, må du sikre at objektivet og filtre er skinnende rene for å redusere sjansene for at flare ødelegger bildet.

 

 

SoloppgangDinfotoside

Kom i gang i dag

  • Hvis du er opptatt av å få mye av landskapet med når solen stiger, trenger du et vidvinkelobjektiv.
  • Ta med elementer i forgrunnen som skaper interesse eller fører øyet mot solen.
  • Hvis du kombinerer soloppgangen med effekter fra lange lukkerhastigheter (som melaktig vann), må du bruke et stativ og fjernutløser. Låse oppe speilet i kamera for ytterligere å redusere kamerarystelser .
  • Gjør deg kjent i området før du skal finne frem i nattemørket
  • Husk mat, drikke og litt varme klær

 

(Visited 342 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar