Billig tilbehør som gjør en STOR forskjell

with Ingen kommentarer

Alle vet om å bruke stativ og fordelene ved å bruke blits. Dette er noen av de vanligste budsjett foto-tilbehøret på markedet, og alle har det. Men hvis du virkelig ønsker å forbedre bildene dine, er det flere essensielle tilbehør tilgjengelig for deg for under 1000 kr.

Mye av dette foto-tilbehøret er veldig praktisk, for eksempel ekstra batterier, ekstra minnekort, kamera vesker og så videre, men disse vil ikke forbedre bildene dine.

Her kommer 7 av de beste billige foto-tilbehøret, som vil gi deg god valuta for pengene i forhold til hvor mye de kan forbedre dine bilder.

Close-up linser

Close-up linserDedikerte makroobjektiver starter gjerne på over 2000 kr og gjør at de egentlig ikke er et alternativ for de på et budsjett. Men det er et par alternativer som kan gi deg muligheten til å skyte makrobilder til en mye billigere pris.

Close-up linser ligner filtre, men de er faktisk linser fordi de ikke bare flat glass. Akkurat som et filter skrus de på det eksisterende objektivet, og lar objektivet fokusere nærmere enn normalt.

Close-up linser er tilgjengelig i en rekke forskjellige styrker, som for eksempel +1, +2 og +4, men du vil også finne dem bare referert til som et tall, for eksempel nærbilde 1. Jo høyere dette tallet er, jo kraftigere er effekten av linsen, slik at du kan fokusere nærmere.

Forstørrelsesfaktoren til linsen er avhengig av brennvidden på objektivet som du bruker den på. Som en grov veiledning, vil du på den lengste innstillingen på en 18-55mm standard zoom på en APS-C-kamera, med en +2 nærlinse på objektivet gjøre deg i stand til å fylle bildet med et objekt på rundt 80mm lengde. En +4 nærlinse vil fylle bilde med noe på rundt 60mm lengde.

Mellomringer

MellomringerDen beste måten å sette opp kameraet for makrofotografering

Som close-up linser, gjør mellomringer at du kan fotografere makrobilder med ditt eksisterende objektiv. Ringene passer inn mellom objektivet og kamerahuset.

Objektivfatningen på de fleste speilreflekskameraer inneholder massevis av elektroniske koblinger, noe som betyr at mellomringene også må inneholde disse tilkoblingene for at kameraet skal fungere korrekt.

Disse helautomatiske mellomringene er stort sett priset over vår 1000 kr grense, men det er sett for Nikon og Canon tilgjengelig fra utenlandske billigbutikker.

Det er mye billigere mellomringer tilgjengelige som ikke har disse tilkoblingene, men de vil være til svært begrenset bruk på de fleste speilreflekskameraer.

På Canon-kameraer vil de bare fungere med maksimal blenderåpning, mens på de fleste Nikon-objektiver og kameraer, vil bare den minste blenderåpningen fungere. Lysmålingen vil også bli deaktivert med de billige mellomringene på plass.

Unntakene fra denne regelen er Nikon speilreflekskameraer fra Nikon D7000 eller høyere, og Pentax speilreflekskameraer.

Hvis du har et objektiv fra disse merkene som har en tradisjonell blenderring, kan du kjøpe mye billigere manuelle mellomringer og likevel få et komplett utvalg av blenderåpninger og et noe begrenset utvalg av alternativer for lysmåling.

Reflektor

ReflektorEn reflektor er et av de enkleste, men mest effektive tilbehør du kan kjøpe.

Du bruker den til å balansere eksponeringer ved å reflektere lys inn skyggeområder ved å plassere reflektor foran motivet i en vinkel.

Du kan lage din egen enkel reflektor ut av et stykke hvitt papp.

Dette vil være bra for små motiver, men for større motiver som portretter, er en sammenleggbar reflektor slik som de fra Lastolite er mye mer praktisk å bære og bruke.

Vater

Dette enkle tilbehøret kan forvandle din hit rate når det gjelder å få horisonten rett.

Selv om mange stativer har et vater innebygd, er det lettere å se dette fordi det settes inn i blitsskoen på kameraet.

Mange av dagens kameraer har også innebygd elektronisk vater, men til denne prisen vil en manuell være verd å vurdere. Ikke bruker den batteri heller.

Blitsutløser

BlitsutløserNår du har fått deg en blits kan du begynne å eksperimentere med teknikker der blitsen er av kamera. Trådløse utløsere starter på rundt noen hundrelapper, slik at du kan fyre av en blits borte fra kameraet.

For denne prisen må du regne ut eksponeringen manuelt, så det er best å lære deg hvordan du kan jobber med blitsen på kameraet først.

Monopod

MonopodMonopod tilbyr en praktisk måte å stabiliserende kameraet uten å måtte sette opp et stativ, som er spesielt nyttig for sports- og naturfotografering, der du trenger å være i stand til å flytte kameraet raskt. Det gir deg også en god avlasting hvis du tar bilder med stor og tung optikk over lang tid.

Fjernutløser

Phottix TR-90Å kunne ta et bilde uten å røre kameraet er avgjørende for å eliminere kamerarystelser når du bruker stativ, men en fjernutløser kan også være et kreativt verktøy.

Det er nyttig for å ta bilder på steder der du ikke kan komme til kameraet. Sportsfotografer vil ha kameraer satt opp bak mål eller på målstreken for å fange ellers umulige bilder, mens en lignende teknikk gjør det mulig å fotografere dyr som ellers ville bli skremt bort.

En kablet fjernutløser som Hahnel HRC280 gjør det mulig å fyre av kameraet fra rundt tre meter unna, mens en trådløs fjernutløser slik som de fra Hama eller Hahnel gjøre deg i stand til å ta bilder fra opptil 50 meter unna.

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar