Komposisjon – Ryddigere bilder

with Ingen kommentarer

Når du ser på en scene med det blotte øye, plukker hjernen raskt ut emner av interesse. Men kameraet diskriminerer ikke – det fanger alt foran kamera, noe som kan føre til et rotete bilde uten noen klare fokuspunkt.

Det du må gjøre er å velge motivet, og velg deretter en brennvidde eller betraktningsvinkel som setter motivet i sentrum av oppmerksomheten i bildet. Du kan ikke alltid holde andre gjenstander helt ute av bildet, så prøv å holde dem i bakgrunnen eller gjøre dem til en del av historien.

Silhuetter, teksturer og mønstre er alle virkemidler som fungerer ganske godt i enkle komposisjoner.

 

Hvorfor funker det?

Hvorfor

 

 

  1. Silhuetter er kraftige virkemidler
  2. Ingenting annet som kjemper om oppmerksomhet
  3. Solnedgangen drar blikket inn i bildet
(Visited 40 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar