Hjemmelaget snoot

with Ingen kommentarer

Lyssetting innen foto handler ikke bare om hvor og hvordan du skal ha lyset, men det handler like mye om hvor du IKKE vil ha lys. I den forbindelse kan en snoot hjelpe deg om du vil lyse opp et punkt i bildet.

En snoot er et rør eller lignende gjenstand som passer over et studiolys eller bærbar blits og tillater fotografen å styre retningen og radius av lysstrålen. Disse kan være konisk, sylindrisk eller rektangulær form. Snoots kan isolere et emne når du bruker blits. De hjelper ved å hindre «strølys», eller når belysningen faller i et større fotavtrykk enn beregnet.

En snoot koster noen hundrelapper, og da må du gjerne kjøpe en brakett for feste til blitsen utenom. Den meget enkle løsningen for å lage en selv, koster deg rundt 20kr og smaker bedre.

 

Du trenger kun en pakke Pringles. Etter at du har spist den opp skjærer du bort bunnen. Nå kan du tre den på blitsen din, og du har fått deg en billig, effektiv og egenprodusert snoot.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar