Komposisjon – Diagonalen

with Ingen kommentarer

Horisontale linjer gir en statisk stemning til bilder, mens vertikale linjer ofte forbindes med stabilitet. For å introdusere en følelse av drama, bevegelse eller usikkerhet, se etter diagonale linjer i stedet.

Det kan være behov for noe mer enn å skifte stilling eller brennvidde for å få dem – bredere synsvinkler har en tendens til å introdusere diagonale linjer på grunn av det økte perspektivet. Med vidvinkelobjektiver er det mer sannsynlig at du vil vippe kameraet opp eller ned for å få mer av en scene med i bildet.

Du kan også introdusere diagonale linjer kunstig, ved hjelp av «nederlandsk Tilt ‘teknikk. Du bare vipper kameraet når du komponerer for bildet. Dette kan være svært effektivt, selv om det ikke passer alle motiver og er best brukt med måte.

Hvorfor funker det?

Helikopter diagonal analyse

  1. De to grønne parallelle gir en diagonal med helikopterkroppen og rotoren. Jeg plasserte meg også ca 45 grader ut fra fronten på helikopteret for å få kroppen diagonalt gjennom bildet.
  2. Rotorblad og trapp danner en diagonal (innrømmer litt flaks her)
  3. Toppen av helikopteret danner en ny diagonal.

Alle disse diagonale linjene i kombinasjon med perfekt lukkertid gir et bilde fullt av liv.

(Visited 140 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar