5 redigeringssteg for ALLE bilder

with Ingen kommentarer

Alle bilder lever sitt eget liv, og alle bilder har behov for forskjellig redigering for å få frem det siste lille. Jeg vil her komme med noen redigeringssteg som bør gjøres på alle bilder. Uansett om bildet er av storslått natur, en liten bille eller din smilende bestemor, så vil disse stegene innen redigeringen gjøre bildet ditt bedre. Må jo innrømme at ikke alle stegene vil gjøre den største forskjellen for seg selv, men til sammen vil de utgjøre en stor forskjell på det endelige resultatet. Rekkefølgen på de forskjellige stegene vil være i den rekkefølgen de kommer i min egen arbeidsflyt, og for dere som kjenner meg,vet dere at det betyr eksempler fra Lightroom. Fortvil ikke, for akkurat de samme funksjonene vil du finne i ditt foretrukne program også (om du ikke finner funksjonen, så kan du spørre meg)

 

Crop

 

Alle bilder, uansett hvor velkomponerte de er, vil dra nytte av litt beskjæring. Om det så bare er for å rette ørlite på horisonten, eller retting av fortegning i objektivet, så vil det gi merkbare utslag på det endelige resultatet.

Spot removal

 

Hva som forårsaker flekkene kan være så mangt, men en liten sort prikk på en klar blå himmel VIL bli lagt merke til. Zoom inn til 100% og jobb deg gjennom HELE bildet. Flekker forårsaket av støv på sensor eller linse, vil være mest synlig ved mindre blenderåpninger (f/16 osv)

Levels

 

For å få det maksimale dynamiske omfanget i bildet justerer jeg alltid sort og hvitt punktene i bildene. Dette gjør at kontrastene i bildet blir bedre og at sort blir helt sort, mens hvit blir helt hvitt.

Legg merke til endringen i histogrammet

Saturation2

 

Ofte kan det være fristende å pøse på med farge, men som det meste innen bilderedigering, så blir resultatene så mye bedre om du bare justerer pittelitt. Du vil jo bare lokke frem WOW faktoren.

Sharpening

 

Alle digitale bilder drar nytte av litt oppskarping. Hvor mye som er passelig for ditt bilde avhenger av hvordan det skal vises (Skjerm, printes), størrelse og hvilken type media det blir trykt på (lerret, glossy, akrylplate)

 

 

(Visited 126 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar