Sun Surveyor

with 2 kommentarer

Dette er den tredje appen jeg forteller om som hjelper deg med å få kontroll på solen. Inntil nylig var sundroid min foretrukne app til dette formålet, men Sun Surveyor har nå tatt over. Om du velger å betale 41 kroner (som den absolutt er verd), slipper du reklame, får tilgang til flere nyttige funksjoner og alt er på norsk. Sun Surveyor bruker GPS og trådløse nett for å bestemme hvor du er.

Detalj visning

Her får du opp tider for den blå timen, den gylne timen, soloppgang og solnedgang. Du får også oppgitt skyggelengden i det oppgitte klokkeslettet.

Kart visning

Her får du opp solens posisjon på kartet og du kan endre klokkeslett slik at du lett ser når solen er i den posisjonen du trenger for å få det beste frem i ditt motiv.

3D Kompass

Mye det samme som kartet, men nå har du et live kompass, slik at du kan orientere deg i naturen i stedet for på et kart.

AR Visning

Rosinen i pølsen! Her kan du ta bilde med telefonens kamera. Kompass retning og solens bane vil bli tegnet inn på bildet. Krever litt øvelse å bli vant til, men det er kjempe kult!

Oppdatering

Screenshot_2015-12-17-10-25-51

En liten oppdatering av denne saken.

Vi har fått spørsmål om appen fungerer offline, noe som jeg ikke hadde tenkt på i det hele tatt når jeg testet den.

Etter en kjapp brainstorming av oss i DinFotoSide kom vi egentlig ikke frem til noen gode tips for offline solbane apper. Så hva gjør vi da? Ask Mr.Google.

Det eneste treffet vi får på "offline sunpath" er Sun Surveyor.

Siden jeg bare har sett etter en mulighet til å sette den i offline-modus, så har jeg ikke oppdaget denne kjempefordelen med Sun Surveyor.

Inne i Hjelp menyen finner vi denne beskrivelsen på offline bruk (se bildet)

(Visited 158 times, 1 visits today)

2 Responses

 1. margrethe
  | Svar

  Hei og takk for flott innlegg! Jeg sliter imidlertid med å skjønne om det er mulig og få se hvordan nærliggende bygg vil blokkere solen fra f.eks min terrasse. Hva må jeg velge for å få det opp?
  vennlig hilsen M

  • Kim
   | Svar

   Hei Margrethe
   På min telefon velger jeg «Live view». Da vil appen bruke kamera for å vise alt du ser, men den legger også på en gul kurve som viser solens bane. Tallene som står langs denne kurven er klokkeslett (kun hele timer).

   Håper du får like mye nytte av den som jeg har.

Legg inn en kommentar