Ta de beste julebildene

with Ingen kommentarer
Se for deg familien til bords i bakgrunnen her.
Se for deg familien til bords i bakgrunnen her.

Så er julen over oss igjen med alt som hører til. Ribbe, pinnekjøtt, gaver, klementiner, nyvaskede unger (for en gangs skyld) osv.

For noen er det litt ergerlig med disse julebildene som aldri blir helt som man hadde tenkt. Fortvil ikke, det finnes råd!

Det er jo selvsagt kjekt med familiebilder der alle smiler inn i kamera og du ligger halvveis over rekkverket ned til underetasjen for å få med alle. Men for at de bildene skal bli noe mer enn «jeg tror det er tante Agathe som sitter bakerst der, for det blinker i tennene og hun har jo gebiss» bilder så finnes det noen tips. For det første så dropp bildet over med mindre du har god plass og et par løse blitzer tilgjengelig. Det er umulig å få med hele slekta på et 6 meters langbord i tussmørket med en sånn liten popup blitz som mange av oss har oppå kameraet vårt. I alle fall om du ønsker å få alle 20 familiemedlemmer perfekt eksponert og like mye lys på alle.

Så hva gjør vi da? Jo man trenger ikke alle sammen på ett bilde samtidig….nemlig! Jeg mener at man skal tenke litt som en foto-journalist når vi tar julebildene. Hva mener jeg med det? Jo en foto-journalist er ikke særlig interessert i at objektet skal stille seg opp med en tommel under hver buksesele og smelle i gang sitt fineste akkevitt smil. En foto-journalist ønsker å dokumentere det som skjer rundt ham/henne. Det er dette som bringer fram de beste bildene, som foreviger de mest ekte øyeblikkene.

Så mens du sitter der rundt middagsbordet, sørg for at du har kameraet innen rekkevidde slik at du kan være klar når øyeblikkene oppstår. Bestemor og bestefar er ikke fotomodeller i genene sine slik som 15 år gamle gutter og jenter er i dag.

Derfor kan det være mye mer interessant å fange det fine øyeblikket der bestemor legger en hånd på bestefars skulder mens blikket deres møtes så ømt og kjærlig som bare er mulig etter 60 års ekteskap. Skjønner dere hva jeg vil fram til? Ta og les den siste setningen der en gang til sakte mens du forestiller deg det jeg skriver.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar