Hjemmestudio for 1000kr

with Ingen kommentarer

Konstruksjon

Bakgrunnen har jeg ikke med bilder fra konstruksjonen, da det her bare handler om å stifte fast den ene enden av stoffet til rundstokken og så henge den opp på veggen. Bare husk at stoffet skal ligge i en bue ut på gulvet.

Startet med å lage langsidene av reflektoren. (A) Fliken nederst er for å feste den til lampeholderen (C) og derfor må målet (1) på reflektoren være det samme som (1) på lampeholderen. Dybden på reflektoren (3) må være stor nok til at lyspærene får godt med rom inne i den ferdige reflektoren. Vi endte opp med ca 36cm.

Når vi hadde klippet ut langsidene, tapet vi de fast på lampeholderen og tok et mål for å finne bredden (4) på kortsidene.

Nå kunne vi klippe ut kortsidene (B). Fliken nederst må også her ha samme mål (2) som lampeholderen.

Det er noen ting du må være ekstra nøye med: Fliken som skal festes til lampeholderen MÅ være sentrert og du må passe på at dybden (3) er den samme på både langside og kortside. Får du disse to tingene riktig, vil du komme godt ifra det uansett.

Nå er det på tide å lime aluminiums folie på alle delene. Startet med å spraye på et tynt lag med lim på papp platene, før vi la på folien. Sørg for at det er den blankeste siden av folien som skal reflektere lyset. Om du får litt rugler i folien, så gjør ikke det noe. Til sist limte vi på folie på lampeholderen.

Utkapp for reflektor

Legg reflektor platene med sølvfolien ned på et bord, og tape sammen hjørnene. Det er viktig at spissen på platene matcher (rød sirkel), slik at du får en jevn boks til å henge diffusoren på. Om du nå har brukt en veldig tykk papp plate, må du gjerne gi litt rom i skjøtene, for at det skal bli mulig å brette de sammen. Test med den første skjøten FØR du taper skikkelig og alle de andre.

Tre av reflektorens hjørner kan tapes mens den ligger på bordet. For å tape sammen det siste hjørnet brettes sidene sammen til en boks med fronten ned mot bordet. Dette vil også gjøre det enklere å få ytterspissene på platene til å møtes nøyaktig.

Når reflektoren nå er satt sammen, er det på tide å feste lampeholderen til flappene i bunn. Lampeholder skal justeres inn slik at det ikke blir store åpninger mellom sølvfolien (røde piler). Når lampeholderen er i riktig posisjon er det viktig at den blir festet veldig godt til reflektoren. Dette punktet er det som vil bære mesteparten av vekten.

For ekstra stabilitet kan du også legge sølv tape i alle skjøtene på innsiden (grønne linjer). Vil gjorde ikke det, men reflektorene våre er likevel stabile og fine.

Sammenstilling reflektor

Innside reflektor

Diffusoren klipper vi ut fra et dusjforheng. Viktig å finne et uten noe form for mønster på, siden mønsteret vil gi deg ujevnt lys.

Legg dusjforhenget flatt på bordet og sett reflektoren med fronten ned oppå. Nå kan du markere eller klippe direkte ut slik at du har ca 5cm større dusjforheng enn lysåpning.

Nå setter du på borrelås langs kanten på reflektoren og tilsvarende sted på dusjforhenget. Sørg for at dette henger stramt og slett.

De nøyaktige målene ser jeg ingen grunn til å komme med her, da lampeholder og lyspærer setter standarden for hvordan resten skal være.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar