Hjemmestudio for 1000kr

with Ingen kommentarer

Prosjektet

Påmontert et kassert stativ og dusjforheng som duffusor
Påmontert et kassert stativ og dusjforheng som duffusor

En lørdags morgen fikk jeg telefon fra en kamerat av meg. Han er interessert i foto og ønsker å ta skikkelige familieportretter når han først setter igang. Etter lengre tids undersøkelser på nett og mange timer med YouTube videoer, var han kommet frem til at det burde være mulig å lage et hjemmestudio for under 1000kr. Forslaget fra ham, var at om jeg kunne hjelpe med ideer og praktisk bygging, så burde jeg kunne få et bra innlegg til siden ut av det.

Denne utfordringen ble tatt imot med åpne armer fra min side. Det er flere grunner til det, men de to hovedgrunnene er vel at det ikke alltid er like lett å finne unike ting å skrive her på siden og at jeg elsker byggeprosjekter. Lage ting som fungerer tilnærmet like godt som produkter som kan kjøpes for blodpris i butikken. Jeg kan love deg at utfallet i dette prosjektet ikke er gitt, da det gjerne er under 50% av mine byggeprosjekter som fungerer så godt som ønsket. Det er kanskje 40% som ender opp med status OK, mens de siste 10% går fra ubrukelig til katastrofe...

Uansett, så ble dette prosjektet satt igang med like deler skepsis og optimisme. Første gang vi tente lampen (før reflektor var montert) ble vi begge dratt mer mot skepsis, og optimismen var nesten totalt fraværende.

Når jeg kom til produksjonslokalet (garasjen), var han allerede ute for å handle komponentene vi hadde behov for. Det var noe som begrenset min innflytelse på prosjektet, siden jeg da var begrenset til å bygge ut fra komponentene han hadde handlet inn. Siden jeg er i elektrobransjen hadde jeg klare meninger om hvilke pærer og holdere, men komponentvalget tror jeg vi han var heldig med.

(Visited 241 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar