Noe som alle med fotoapparat burde ha

with 2 kommentarer

Fast brennviddeI helgen var jeg ute på tur og gjorde en øvelse som det nå er lenge siden jeg forsøkte sist. Før jeg gikk hjemmefra satte jeg på en fast 50mm på kamera og tok ikke med meg noe annet. Dette er noe jeg gjorde mye før, men i det siste har ikke tiden strekt til.

En av de absolutt beste investeringene en fotoentusiast kan gjøre er altså et objektiv med fast brennvidde. Sørg for å kjøpe et lyssterkt (med stor blenderåpning) og helst et av god optisk kvalitet.

Det er mange gode grunner til å bruke objektiv med fast brennvidde. Den optiske kvaliteten er som regel mange hakk bedre enn for tilsvarende zoom objektiv og i tillegg får du muligheten til å benytte en større blenderåpning. Den store blenderåpningen gjør at du kan leke deg mye mer med dybdeskarpheten.

Her vil jeg ikke komme med et bastant svar. Hovedpoenget er at du ikke bør kjøpe et objektiv med fast brennvidde som du aldri kommer til å bruke til annet enn denne øvelsen. Om du er ivrig på macro fotografering, bør du jo kjøpe et for macro. Gjerne rundt 100mm. Er du mest ute for å ta landskapsbilder, vil du ha mye mer nytte av et skikkelig vidvinkel objektiv. For alle andre så burde noe rundt 50mm være et allsidig alternativ.

(Visited 230 times, 1 visits today)

2 Responses

 1. Inger Karin Sivertsen
  | Svar

  I dag tok jeg turen med fast objektivet 50mm. Jeg måtte som du skrev være aktiv på alle måter. Jeg med min 75 år gamle kropp fikk prøve seg med å ligge flat /klatre litt eller bruke alt jeg hadde av energi. Dette må nok gjentas oftere. Lære å feile gjør jeg i fullt monn.Tusen takk for påminnelse om bruk av fastkamera. Et problem mindre. Nå slipper jeg å zoome på en stund.

  • Kim
   | Svar

   Godt å høre at det faller i smak, Inger Karin. Stå på. Foto e gøy

Legg inn en kommentar