Kjenner du til amount trikset i Lightroom?

with Ingen kommentarer

LR amount 1Det lille trikset som blir avslørt her på dinfotoside i dag virker for graduated filter, radial filter og adjustment brush. Om du gjør endringer på mange av spakene i ett av de tre verktøyene og senere finner ut at det gjerne var litt for mye eller for lite, setter du gjerne igang med å justere en og en spake til du får ønsket effekt. Etter at du har lest gjennom dette innlegget vil du oppdage en helt ny verden som sparer deg for mye tid og irritasjon.

 

For de av dere som er vant med å gjøre redigeringen i Photoshop ved hjelp av justeringslag, vil dette trikset kunne sammenlignes med å justere opacity for å dempe effekten. I photoshop var det gjerne en uskreven regel som sa at du skulle gi en litt for kraftig effekt for da å kunne justere det ned ved å senke opacity.

 

I Lightroom er ikke dette så viktig. Ved å benytte trikset med amount, vil du kunne justere opp eller ned styrken på alle slidere ved kun å justere denne ene.

Den hendige funksjonen skjuler seg bak den lille trekanten i den grønne sirkelen. Når du trykker her vil alle sliderne samles i en som bare er merket amount. Siden amount kan oversettes til mengde, vil du styre mengden av effekt med denne.

 

På neste side viser vi akkurat hva som skjer.

(Visited 1 347 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar