Test av Lensbaby

with Ingen kommentarer

Kim & Kevin - 1På jobben min har vi en fotoklubb. Denne fotoklubben har handlet inn endel utstyr som vi låner ut til medlemmene for en symbolsk sum. Blant utstyret som vi har, er det en hel koffert med diverse Lensbaby utstyr. Denne kofferten har stått på kontoret mitt og samlet støv veldig lenge nå, så vi fant ut at det var best å ta settet med ut på luftetur.

Verken jeg eller Kevin har brukt LensBaby før, så litt research på www.internett ble utført med glans. For min del så gjorde dette sitt til at forventningene skjøt i været. Når jeg så satt her hjemme i snødrevet og prøvde ut alle de forskjellige kombinasjonene fredagskvelden, forsvant så og si alle forventninger.

Dagen for test kom. Og for en dag det ble! -7 grader, skyfri himmel og sol. Litt kjedelig var det jo at det planlagte motivet vårt var snødd ned, men det får vi komme tilbake til når snøen smelter (sikkert ikke så lenge til).

Som de kreative menneskene vi er, så fant vi raskt et annet motiv i nærheten. Bergen Lufthavn, Flesland. Et eneste stort anleggsområde for tiden, men det gjør også sitt til at motivene finnes over alt.

Vår første tanke var at for justering av fokus med mest mulig kontroll, burde kamera stå på stativ. Nja… Stativet mitt ble ganske raskt pakket ned igjen i bilen. Det ble rett og slett for tungvint, og dessuten gikk det mye bedre å styre fokus enn jeg fryktet. Om du skal lage seriøs kunst med Lensbaby, bør du nok bruke stativ, men om du er ute etter noen timer med moro…. legg igjen stativet hjemme.

Lensbaby Composer Pro er enkel i bruk. Vri på plass optikken du ønsker å bruke, sett Lensbaby på kamera. De fleste kamera vil du kunne sette i blenderprioritets program, mens for noen merker må du over på manuell. Manuell fokus justeres med en av to ringer på Lensbaby. Den andre ringen er for å justere friksjonen i kuleleddet.

Prinsippet er enkelt. Fokuser med rett linse, så må den bøyes mot der fokus skal ligge. Etter at linsen er bøyd for å plassere fokus, må du finjustere fokus igjen før du tar bildet.

wp-1452934601058.jpeg

Utstyrsliste med priser

2 x Lensbaby Composer Pro (ca 1100kr)

Lensbaby Optic Kit (ca 900kr)

Lensbaby Magnetic Aperture kit (ca 100kr)

Lensbaby Tilbehørskit (vidvinkel/Tele/Macro) (Ca 1200kr)

På den neste siden får du se noen av resultatene fra vår formiddag med lensbaby

(Visited 139 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar