LR og den magiske ‘

with Ingen kommentarer

Tastatur 1Okey, overskriften høres ut som tittelen på en barnebok, men budskapet vil spare deg for tid OG frustrasjon.

I Lightrooms Develop modul finnes det 2 verktøy som jeg bruker mye. Radial Filter og Graduated Filter. Som regel når jeg plasserer de på bildet er de feil vei. Kanskje det er jeg som er tunlært, eller så er det bare tingenes iboende faenskap som gjør at de så ofte blir feil. Men siden jeg er sykelig opptatt av å finne tastatursnarveier, så fant jeg en løsning på dette «problemet» også.

 

Adobe har sannsynligvis skjønt at tastatursnarveier forenkler jobbflyten, så alle Adobe programmer er spekket med snarveier, og veldig mange fungerer i flere programmer. Noe som er litt kjedelig er at endel snarveier er laget for US tastatur, og dermed ikke fungerer for oss med norsk tastatur.

 

Tastatursnarveier i Lightroom kan noen ganger være litt forvirrende, siden de gjerne eksisterer i flere moduler, men da har forskjellig funksjon. Ta [O] som et eksempel. I Library modulen fører [O] deg til ansiktgjenkjenning, men om du er inne for å croppe [R] et bilde vil [O] endre hvilke hjelpelinjer som vises på skjermen

 

Dagens innlegg tar for seg ‘. Apostrofen kan brukes til så mangt, og er lett å finne.

 

PS: tastatursnarveier oppgir jeg mellom [ og ]

(Visited 157 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar