Vet du hvilken tid og dato kameraet ditt viser?

with Ingen kommentarer

En av de settingene på et kamera som alltid blir oversett eller neglisjert er tid og dato settingen. Noe så elementært som å sørge for at alle dingsene viser riktig klokkeslett, er vi alle de fleste veldig påpasselig med når det gjelder telefoner, klokker, bilen og komfyren. Når det kommer til å stille dato og tid på kamera, så er det veldig mange som stiller inn tid og dato den dagen de slår det på for første gang (men da KUN på grunn av at oppsettet stopper ved den innstillingen), og senere aldri mer ser på det området i menyen.

Jeg har fått kopier av bilder som flere har tatt i den samme settingen og oppdaget var at bilder tatt omtrent samtidig, hadde opptil flere år forskjellig tidsstempel.

Dette er en pest og en plage! Du tenker vel kanskje at tids og dato innstillingene i kameraet ikke har noe å si…. ”Jeg husker jo når jeg tok dette bildet” ”Har det noe å si, så lenge bildet er bra?” Sett deg ned med et redigeringsprogram og forsøk å finne vinterbilder…Eller bilder til en kalender… Alle program bruker info, som blir lagt inn i bildene av kameraet, for å hjelpe deg med sortering. Picasa, Adobe Photoshop Elements, Adobe Lightroom, Windows bildegalleri bruker alle tids- og dato-informasjonen.

Gjør dette til en vane:

Gå inn i kameramenyen med jevne mellomrom og sjekk at du har rett dato og tid. Det tar deg maks 2 minutter. Her kommer den gode gamle ”Ta 2” til nytte igjen.

Om du sørger for at bildene dine har rett dato og tid, så vil det spare deg for MYE irritasjon senere…. Når du ikke husker når du tok akkurat DET bildet.

Dato stempel på bilder

Dette er noe jeg har som en fanesak. Tror ikke det er noe som ødelegger et bilde mer enn dato for når bildet ble tatt (gjerne åpenbart feil, hvis du ikke har stilt dato på kamera) i grell oransje skrift på bildet. Det hjelper ikke om resten av bildet er aldri så fantastisk eller spektakulært. Synlig datostempel gjør bildet til søppel!!!

Det å ha datoen skrevet på bildet ditt har ingen praktisk funksjon, så jeg vil anbefale deg å slå det av med en gang. (og om du velger å ha det på, så må du ALDRI spørre meg om hva jeg synes om bildet)

Datostempel - 001

Datostempel

Tenk på det du!

Nei, forresten… ikke tenk, bare gjør det!

(Visited 84 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar