Hvordan ta bilder av glass

with Ingen kommentarer

Når vi ser bilder av glass i blader og kataloger, ser vi som regel ingen refleksjoner. Det er ikke noe en tenker over før vi står klar med fotoapparatet og prøver selv. Som regel vil da glasset vise både fotograf, fotoutstyr og rommet rundt i refleksjonene som dannes. Fotografer som jobber med å ta bilder av glass, har ofte dyre lystelt og lamper laget for dette formålet. Jeg vil vise hvordan vi kan gjøre dette på et relativt stramt budsjett.

Tidligere har jeg prøvd flere metoder for å unngå, eller jobbe meg rundt problemet. Jeg har forsøkt å henge opp hvite duker eller laken i alle retninger. Jeg har også forsøkt å redigere refleksene bort. Alle som har forsøkt å redigere bort reflekser vet at det er bortimot umulig å få et resultat som ser helt naturlig ut. Når jeg kom over denne metoden for å ta bilder av glass, var min første tanke: «Åhhh, så enkelt!»

For det trenger ikke være vanskelig (eller dyrt) å få proffe resultater av enkle ting. Det gjelder bare å bruke utstyret på riktig måte og samtidig spe på med et og annet triks.

Hva trenger vi?

wp-1456573427265.jpeg

  • Kamera med objektiv
  • 2 blitser med trådløs mottaker
  • Sort duk (jeg har en gardin)
  • 2 identiske glass (forklaring kommer)
  • Microfiberklut for glass
  • Hvit pappplate (jeg brukte veggen)

Jeg gjorde noen forsøk med bare 1 blits også (siden mange bare har 1 blits tilgjengelig). Resultatene vil du få se på slutten av innlegget.

(Visited 880 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar