Tjuvtriks redder høylys i Lightroom

with 4 kommentarer

Her kommer et kjapt lite triks som virker i CC versjonen av Lightroom. Og siden det ikke tok meg noe ekstra tid, så gjorde jeg akkurat samme prosess på en JPEG utgave av det samme bildet…. Da blir det VELDIG tydelig at det er en fordel å benytte RAW som foretrukket filformat.

Fra tid til annen kommer et bilde til å være for lyst i høylysene eller for mørkt i skyggene. Mange vil da få en av 2 tanker. Enten «F#»&£, jeg skulle tatt flere eksponeringer og laget HDR» eller «Jaja, det er vel ikke SÅ viktig med detaljene der, for jeg kan jo forklare det». Fortvil ikke, Lightroom lar seg lett lure, slik at du kan redde inn mye detaljer. Den eneste betingelsen er at du tar bilder i RAW format (hvorfor vil du se senere)

UTGANGSPUNKT

Utgangspunkt fake HDR

(Visited 3 620 times, 1 visits today)

4 Responses

 1. Dette var uten tvil årets beste tips når man har bommet på utfyllingsblitz mot solnedgang ? 😀
  Redder feriebilder. Takk takk 😀

 2. Ole Bjørn Andersen
  | Svar

  Fin gjennomgang, takk. Men reset – click første linje i History? Det kan man i PS, men kan man det i LR? Hvordan finner man History i LR

  • Kim
   | Svar

   Du finner History nede i venstre sidepanel

   • Ole Bjørn Andersen
    | Svar

    Jamen, om ikke du har rett! Da lærte jeg det. Takk Kim, ha en fin dag!

Legg inn en kommentar