Vet du hvilke løgner kameraet ditt forteller?

with Ingen kommentarer

Alle dagens kameraer er fantastiske maskiner. De lar deg ta bilder i nesten stummende mørke, fokus flyttes så kjapt at du nesten ikke merker det og automatikken tar seg av det meste. Dagens kameraer er kapable til å produsere fantastiske bilder rett fra kamera, men betyr dette at kamera alltid har rett? Betyr dette at enhver person (med det beste kamera) tar fantastiske bilder? Betyr det at vi kan overlate til kamera å ta bildene når vi har pekt ut retningen?

 

Nei, kamera forteller deg minst 1 løgn hver gang du bruker det, og det som skiller en god fotograf fra en dårlig ikke fullt så god, er evnen til å gjennomskue løgnene. Jeg ønsker ikke å stemple kameraet som en lystløgner av en maskin, men det faktum at kamera er en maskin, gjør at enkelte ting som virker riktig i kameralogikken er en løgn i det virkelige liv.

 

I tillegg så vet de fleste som interesserer seg for foto at de virkelig gode bildene krever både planlegging, forberedelser, kunnskap, flaks og (i mange tilfeller) gjentatte forsøk før lys og stemning skaper det perfekte bildet. De som ikke kan noe om foto kan gjerne si at du var heldig som fikk tatt det bildet, mens sannheten er at de ser på eksemplar nr 37, der de 36 første ikke kunne måle seg med dine forventninger som fotograf.

gjennom søkeren

2015-03-16_19-52-24Her kommer presentasjonen av løgnene og en forklaring på hva som må til for å overvinne maskinen. (litt Terminator aktig den setningen??)

(Visited 225 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar