Vet du hvilke løgner kameraet ditt forteller?

with Ingen kommentarer

Du må oppgradere fotoutstyret

Ikke egentlig en løgn som kommer fra kamera, men tar den med her likevel. Dette er noe som ligger i hodet hos de aller fleste som er interessert i foto. Det er alltid en tanke om at «hvis jeg bare hadde..» eller «om jeg kjøper denne, så…»

Fakta er at for de fleste av oss, så er vi ikke i nærheten av å utnytte mulighetene i det utstyret vi allerede har. Produsentene er også veldig flink til å fortelle hvor viktig det er å oppgradere til det siste nye som kommer på markedet.

Det er jo alltid viktig med litt høyere ISO ytelse, for ikke å snakke om muligheten til å ta 5,2 bilder i sekundet! Kameraet mitt takler jo bare ISO 104000 og ta 4,8 bilder i sekundet! «Eg bare MÅ ha det!!»

Før du kjøper noe nytt. Sett deg tilbake, trekk pusten og tenk grundig igjennom følgende:

  • HVA gir dette nye som jeg IKKE kan med mitt gamle utstyr?
  • TRENGER jeg virkelig den funksjonen?
  • KAN jeg få det til på en annen måte? (dette punktet utvikler deg som fotograf!)
  • Er det noen jeg kan LÅNE fra, slik at jeg får testet det skikkelig først? (ofte oppdager en da at det ikke er så revolusjonerende som produsenten forteller)

Denne listen gikk jeg gjennom når jeg skulle ha nytt kamerahus… og det førte til at jeg kjøpte et annet kamera enn det som var den opprinnelige planen. Har ikke angret 1 sekund etterpå.

(Visited 225 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar