Vannmerke i Lightroom

with 6 kommentarer

Et spørsmål jeg har sett komme opp med ujevne mellomrom på diverse diskusjonsfora og sosiale nettverk, er spørsmålet om hvordan lage vannmerke på bildene. Det er mange forskjellige meninger om vannmerker og minst like mange forskjellige måter å gjøre det på. Noen ønsker store kraftige bokstaver over hele bildet, mens andre vil ha en liten signatur nede i hjørnet. Uansett er hovedpoenget at et vannmerke får folk til å tenke seg om to ganger før de kopierer og bruker bildet ditt andre steder. En viktig ting å tenke gjennom før form og farge på vannmerket velges, er om vannmerket tar oppmerksomheten bort fra motivet. Om føler at vannmerket må være så stort og dominerende, så bør en heller vurdere å ikke legge ut bildet i det hele tatt. La oss komme til saken. Her har du en grundig forklaring på både hvor og hvordan lage vannmerke i Lightroom.

Tekst eller grafikk, ditt valg

Watermark - 1

Watermark - 2

(Visited 1 197 times, 1 visits today)

6 Responses

 1. Liv Karin Olsen
  | Svar

  Adobe Photoshop går det an og få det på Norsk , da hele programmet

  • Kim
   | Svar

   I følge Adobe er CC versjonen av PS & LR kun tilgjengelig på følgende språk: Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Nederlands, Português (Brasil), Svenska, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어
   Men det er flere steder på nett som forteller om en måte rundt «problemet», og da vil du kunne få programmene i hvilket som helst språk. Må understreke at dette ikke er noe jeg har forsøkt, så om det faktisk virker vet jeg ikke.

 2. Ina Kristine
  | Svar

  Jeg har Photshop på norsk

  • Kim
   | Svar

   Har hørt om flere som har det på norsk, men i følge adobe er det ikke offisielt støttet.

 3. Snikkeren
  | Svar

  På Mac lager man © ved å trykke holde inne alt og trykke 1.

  • Kim
   | Svar

   Takk for innspill. Trenger det for å få med mac snarveiene også.

Legg inn en kommentar