Dette skjønner ikke folk som bare tar bilder

with Ingen kommentarer

Bruke blits - 2Digitale fotoapparater og mobiltelefoner med kamera har gjort foto til en hobby som alle har et forhold til. Likevel er det fortsatt et veldig stort gap mellom fotografer og de som bare tar bilder. Enkelte ting som vi fotografer gjør vil aldri de som bare tar bilder skjønne. Mye av dette gjør også at det ikke er så lett å få annerkjennelse for arbeidet bak et virkelig godt bilde. Den gjengse oppfatningen er at «dette var du heldig med» mens sannheten er at det gjerne ligger mange dager med planlegging, år med øvelse og gjerne hundrevis av forsøk bak det perfekte bildet.

Her har jeg samlet noen ting som en fotograf kjenner seg igjen i, mens en som tar bilder ikke skjønner meningen med. Om du har flere eksempler eller kommentarer, så benytt gjerne kommentarfeltet under.

1 bilde er aldri nok

Har du ofte endt opp med at det første bildet i en serie er det beste? Det første bildet en tar av et motiv er sjelden det beste. Det tar som regel litt tid og noen forsøk før en er tunet inn for å fange motivet på best mulig måte. Enten det er innstillinger på kamera, belysning eller betraktningsvinkelen, så er dette ting som må jobbes med for å finne det optimale for akkurat den situasjonen en befinner seg i.

Bildet blir ofte mer interessant om en ligger på bakken

Mens den gjennomsnittlige foto knipseren tar bildene stående fra øyehøyde (gjerne med kamera i helt utstrakte armer mens en myser på skjermen), mens en dedikert fotograf lar det gå hardt utover klærne. Vi som fotografer vet at bildene blir mer originale av å legge inne en ekstra innsats. Det medfører ofte at en må komme seg ned på kne, ligge på bakken eller klatre opp i trærne.

SoloppgangDinfotosideDet kan være feil lys for å ta bilder

Et forsøk på å forklare for en som ikke er fotograf at det er feil lys høres ALLTID ut som en dårlig unnskyldning for at en ikke vil ta bildene. Alle vi som tar bilder vet at sterkt sollys gjør det vanskeligere å ta fine portretter, og at skarpe actionbilder i skumringen er en enorm utfordring. JA, det kan være feil lys, men som regel er det for mye eller for lite.

(Visited 418 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar