Vårens blomster

with Ingen kommentarer

Våren er en fantastisk tid. Blomstene titter frem og motivene bare velter mot oss. Nærbilder av blomster er noe jeg synes er gøy. Det har sikkert litt å gjøre med mestringsfølelsen, eller det faktum at jeg som regel har god tid til å finne den beste vinklingen for motivet.

Alt for mange spaserer bort til flotte blomster og fyrer av bildet rett ovenfra og ned i blomsten. For ytterlig å gjøre det verre brukes gjerne blitsen også. Blits som fyres mot blomster vil viske ut mange av de fine detaljene i blomst og blader.

Når jeg er ute for å fotografere blomster er det noen ting jeg ser etter:

Bakgrunn

Bakgrunnen skal være så lite forstyrrende som mulig. Helst ensfarget i en annen farge enn blomsten

Bakbelyst

Om lyset skinner gjennom blomsten vil virkelig mange fine detaljer komme til syne

Detaljer rundt

Ser etter noe som gir ro. Se f.eks spindelvevet på bilde nr 2

 

Ha en feiende flott helg

(Visited 128 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar