Helikopteret

with Ingen kommentarer

Dette innlegget postet jeg like før den tragiske helikopter ulykken på Turøy. Med tanke på mine kolleger som var ombord i helikopteret og andre som ble berørt av denne tragiske hendelsen, fjernet jeg innlegget den samme dagen. Nå er følelsene kommet litt på avstand, og jeg prøver igjen. Tenker på alle dere som mistet en venn eller et familiemedlem denne dagen.

Innlegget:

I dag fikk jeg trang til å fortelle litt om bildene av helikopteret. Hadde helt glemt de til jeg var på utkikk etter bilder som kunne illustrere lukkertid for «Lær å lese bilder«.

Det er ikke alle som får muligheten til å være tilstede på plattformens helidekk når det står helikopter der. Så når jeg fikk tilbudet etter å ha holdt et fotokurs, så kunne jeg ikke annet enn å juble.

Alle bildene er tatt med Canon 50D og 16-35mm f/2,8L objektiv. Blits er strengt forbudt, så det kunne jeg bare glemme. Oppholdet på plattformen skal være så kort som mulig for helikopteret, så det gav meg i underkant av 6 minutter til å ta bilder. Hele tiden mens helikopteret er på dekk, går motoren og rotoren snurrer. Dette skaper en god vind, som ble en ekstra utfordring.

Bildene som jeg så for meg før start skulle vise farten i rotoren i bildene og størrelsen på helikopteret. Fikk jeg det til? (Kom gjerne med kommentarer)

Det første bildet er tatt med f/2,8 og 1/1000 sekund. Her er all bevegelse frosset.

Bilde nr 2 har jeg fått lukkertiden ned til 1/640 sekund. Her er det (etter min mening) for lite bevegelse i rotor, slik at det ser litt ut som et bom skudd.

For bilde nr 3 endret jeg blender til f/9, og fikk dermed muligheten til en lukkertid på 1/60 sekund. Her kommer rotorens bevegelse godt fram. Meget fornøyd med dette bildet.

For bilde nr 4 prøvde jeg meg fra en annen vinkel. Nå hadde jeg funnet lukkertiden som gav meg den effekten jeg ville ha (begrenset ørlite med 1/80 sekund og f/8). På grunn av restriksjoner til hvor jeg fikk bevege meg mens helikopteret var på dekk, kunne jeg bare ta bildene max ca 45 grader ut på hver side. Valgte denne siden for å skjule den åpne døren og for å slippe unna folkene som går inn og ut.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar