Raskere redigering i Lightroom

with Ingen kommentarer

I sist oppdatering av Lightroom (2015.7) lurte Adobe inn en funksjon som kan gjøre flyten i redigeringen bedre. Jeg snakker selvfølgelig om muligheten til å redigere «smart previews» i stedet for original filene. I teorien vil dette gjøre behovet for datakraft mindre mens en redigerer. Alle justeringer vil selvfølgelig bli utført på original filene også, men ikke samtidig som du redigerer.

Om du zoomer til 1:1 (full størrelse) vil Lightroom automatisk skifte til originalfilen selv om du har aktivert valget om «smart previews».

For at dette skal fungere må du først generere «smart previews» for bildene du skal jobbe med. Jeg pleier å velge alle bildene som er i den mappen der jeg skal redigere bilder, så går jeg til «Library>Previews>Build Smart previews»

build-smart-previews

(Visited 382 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar