Feil hvitbalanse?

with Ingen kommentarer

En setning jeg har hørt så altfor mange ganger er: «Sørg for å sette riktig hvitbalanse, selv om auto virker i de fleste tilfeller vil det være noen ganger automatikken glipper» Eh, javel… Hva er da riktig? Er det riktig bare når fargene er justert ihht et gråkort?

Min tilnærming til hvitbalanse er som følger:

Det er et verktøy!

 

Hvitbalanse: Blits

Ja, du leste riktig. I mine bilder der det ikke er mennesker tilstede (får merkelige hudtoner) bruker jeg hvitbalansen til å styre stemningen. Jeg vet f.eks at om jeg stiller hvitbalansen i kamera på «Blits», så vil fargene i høstbildene mine bli nærmere slik jeg liker de. Det gjør at jeg sparer litt tid når jeg går gjennom bildene og velger ut hvilke som skal få æren av min etterbehandling. Jeg ser gjerne (lettere) allerede bak på kamera om jeg har fanget et blinkskudd.


Hvitbalanse: Auto

hvitbalanse-auto

Hvitbalanse: Blits

hvitbalanse-blits


I mine øyne så blir bildet med hvitbalansen satt til blits et mye mer behagelig bilde å se på.

Om du ønsker å lese mer om hvitbalanse kan du besøke: Hvordan velge hvitbalanse

(Visited 130 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar