Tar du kamera med ut i kulden?

with 1 kommentar

Når du skal ut i regnet

Før en går ut, bør du tenke over hvilke objektiv du vil bruke. Det lønner seg å ha en plan for det, siden objektivbytte når det blåser og regner kan være noe i nærheten av risikosport. Begge mine kamera er værtettet (i varierende grad), men om du er usikker så kan en brødpose hjelpe godt på vann som kommer fra oven.

Om du ofte tar bilder i veldig fuktig vær, anbefaler jeg at du kjøper deg et regntrekk. Legg da litt penger i det, siden de billigste ofte er stive og blir en plage. Jeg har et sånt liggende (brukt 1 gang) som jeg ikke engang vil gi vekk.

Ta også med deg rikelig med kluter til å tørke av dråpene fra frontlinsen. Et tips er at solblender skjermer for regndråper også…


Om du MÅ bytte objektiv, så sørg for at du finner et sted i le og helst under tak. Om kameraet er vått, så vil det lønne seg å tørke kjapt over med et håndkle før du tar av objektivet.

 

Brødposetrikset:

Tre posen over objektivet slik at den ligger stramt over front linsen. Nå kan du feste den med et strikk, eller bare skru på solblenderen. For å fjerne plasten som er foran linsen er det nå bare til å skrape med neglen rundt filtergjengene.

(Visited 409 times, 1 visits today)

One Response

  1. Inger Karin Sivertsen
    | Svar

    Dette var lurt å huske på. Tusen takk for tips.

Legg inn en kommentar